Τι Είναι το Google SEO Και Γιατί Είναι Τόσο Σημαντικό

Στην προσπάθειά σας να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας, σίγουρα θα έχετε ακούσει πως πρέπει να ασχοληθείτε με το Google SEO. Η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης είναι μια περίπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει διαφορετικά κομμάτια.
Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για το Google SEO, τα είδη, και τα πλεονεκτήματά του.

Τι Είναι το SEO;

Η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης, ή αλλιώς το Google SEO, είναι η διαδικασία της βελτίωσης της επισκεψιμότητας μιας ιστοσελίδας από τις μηχανές αναζήτησης. Οι στρατηγικές του Google SEO στοχεύουν στην καλύτερη κατάταξη μιας ιστοσελίδας σε κάθε αντίστοιχη αναζήτηση. Πλέον, γνωρίζουμε πως αν η ιστοσελίδα σας δεν εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της Google, τότε έχει αρκετά μειωμένες πιθανότητας να λάβει υψηλή οργανική επισκεψιμότητα.

Γιατί Πρέπει να το Βελτιστοποιήσετε

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Google SEO είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία μιας ιστοσελίδας. Μάλιστα, συχνά αποτελεί το στοιχείο που κάνει τη διαφορά. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις διαφημίσεις και τα κοινωνικά δίκτυα για να στείλετε επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας, τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης είναι εξίσου σημαντικά σε αυτό.

Ακόμα ένα πλεονέκτημα το Google SEO είναι ότι μόλις ξεκινήσει να φέρνει αποτελέσματα, θα παρατηρήσετε μια σταθερή ροή επισκεψιμότητας. Έτσι, οι κόποι σας θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Τα Είδη του Google SEO

Οι τεχνικές του Google SEO αφορούν διαφορετικά κομμάτια μιας ιστοσελίδας. Για το λόγο αυτό, χωρίζεται σε διαφορετικά είδη. Αυτά είναι τα παρακάτω:

Το on-page SEO αφορά όλες τις τεχνικές που θα εφαρμόσετε μέσα στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, τόσο στον HTML κώδικα όσο και στα κείμενά της. Στο συγκεκριμένο είδος του Google SEO είναι πολύ σημαντικό να έχετε πραγματοποιήσει ενδελεχή έρευνα λέξεων-κλειδιών. Έπειτα, θα πρέπει να βρείτε τη λέξη-κλειδί στην οποία θα επικεντρωθείτε και θα την τοποθετήσετε στα σημεία που θα είναι πιο εμφανής από τον αλγόριθμο των μηχανών αναζήτησης.

Το off-page SEO αναφέρετε σε όλες τις τεχνικές βελτιστοποίησης που δεν πραγματοποιούνται μέσα στην ιστοσελίδα σας. Ενδεικτικά, περιλαμβάνει το link building, την επισκεψιμότητα από τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και το local SEO. Το off-page SEO προσπαθεί να δημιουργήσει εμπιστοσύνη προς την ιστοσελίδα σας και να την καθιερώσει ως αυθεντία στη θεματολογία της. Το πιο σημαντικό από όλα τα στοιχεία του off-page SEO είναι ο αριθμός των link που στέλνουν επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας.

Το technical SEO περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές που βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να προσπελάσουν πιο εύκολα της ιστοσελίδα σας. Ο μόνος ρόλος του είναι να βελτιώσει τη δόμηση της ιστοσελίδας και έτσι, δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο ή την προώθησή της. Μερικές τεχνικές του technical SEO είναι η δημιουργία ενός robots.txt αρχείου, η βελτιστοποίηση των σελίδων 404, και η γενικότερη δομή της ιστοσελίδας.

Επιπρόσθετα Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε για το SEO

Το Google SEO είναι απαραίτητο για την ιστοσελίδα σας. Πριν όμως ασχοληθείτε με αυτό, θυμηθείτε τα παρακάτω:

#1 Τα Αποτελέσματά Του Δεν Είναι Άμεσα

Το Google SEO απαιτεί κόπο και προσπάθεια στην αρχή ώστε να βελτιστοποιήσετε κάθε πτυχή της ιστοσελίδας σας. Αυτό μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε πως τα αποτελέσματά του θα είναι άμεσα. Ωστόσο, οι μηχανές αναζήτησης θέλουν χρόνο για να προσπελάσουν και να στοιχειοθετήσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Έτσι, τα πρώτα αποτελέσματα ενδεχομένως να φανούν έπειτα από μερικούς μήνες.

#2 Είναι Μια Συνεχόμενη Διαδικασία

Παρόλο που οι βασικές τεχνικές βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης πραγματοποιούνται μια φορά, το Google SEO είναι μια συνεχόμενη διαδικασία. Ειδικά το off-page SEO που βασίζεται στο link building, απαιτεί τη συνεχόμενη εύρεση καινούργιων πηγών.  

#3 Αποτελεί Μια Οικονομική Στρατηγική

Το μεγάλο θετικό του Google SEO είναι ότι φέρνει συνέχεια αποτελέσματα στην ιστοσελίδα σας. Έτσι, θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα μόνο για την αρχική ανάπτυξη ή την ανανέωσή του. Ειδικά αν το συγκρίνετε με το ποσό που πρέπει να διαθέσετε στα Google Ads, θα διαπιστώσετε πως πρόκειται για μια αρκετά οικονομική λύση. Φυσικά, και το PPC είναι απαραίτητο σε διαφορετικές περιπτώσεις από το SEO.

#4 Τα Αποτελέσματά Του Είναι Μετρήσιμα

H Google έχει ένα εργαλείο που σας βοηθά να διαπιστώσετε την επιτυχία του SEO σας. Μέσα στο Google Search Console μπορείτε να βρείτε ποιες λέξεις-κλειδιά είχαν το μεγαλύτερο CTR. Παράλληλα, μπορείτε να εντοπίσετε τις σελίδες που δεν έχουν προσπελαστεί από τον αλγόριθμο ή που εμφανίζουν κάποιο λάθος.

Το Google SEO είναι το στοιχείο που θα βοηθήσει την ιστοσελίδα σας να φτάσει σε περισσότερους χρήστες. Για να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε με την Front Series και ξεκινήστε την βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης της ιστοσελίδας σας.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια