Γενικά

Ο σεβασμός στην ιδιωτικότητά σας και η διαχείριση, προστασία και ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων αποτελούν για την Front Series προτεραιότητα. Η Front Series έχει θεσπίσει την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων, με σκοπό να ενημερώσει εσάς που επισκέπτεστε τον παρόντα διαδικτυακό ιστότοπο https://frontseries.gr/ της Front Series, αναφορικά με το είδος και τον σκοπό της συλλογής και εν γένει επεξεργασίας των δεδομένων σας,  τους αποδέκτες αυτών, τα δικαιώματά σας καθώς και τον τρόπο επικοινωνίας μαζί μας για κάθε ζήτημα που τυχόν σας απασχολεί σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων περιλαμβάνει:

  1. Πληροφορίες για τον Υπεύθυνο επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων.
  2. Το είδος των δεδομένων που συλλέγουμε για εσάς.
  3. Το σκοπό συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων και τη νόμιμη βάση για την επεξεργασία αυτών.
  4. Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουμε για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.
  5. Το διάστημα τήρησης των προσωπικών σας δεδομένων.
  6. Πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά σας και τον τρόπο άσκησής τους.

 

Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων

Η ατομική επιχείρηση με την επωνυμία «FRONT SERIES», Γιαννιτσών 31, ΤΚ 54627, Θεσσαλονίκη

E-mail: [email protected]

 

Προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε

«Προσωπικά Δεδομένα» είναι κάθε πληροφορία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση ενός φυσικού προσώπου. Η Front Series συλλέγει τέτοιες πληροφορίες όταν χρησιμοποιείτε, ή αλληλεπιδράτε με αυτήν μέσω της ιστοσελίδας μας. Συγκεκριμένα:

Η Front Series συλλέγει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται τις ακόλουθες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων:

  • Εάν είστε επισκέπτης/χρήστης της ιστοσελίδας μας και των επίσημων λογαριασμών μας στα κοινωνικά δίκτυα: Μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τυχόν αιτήματα και διευκρινιστικές ερωτήσεις, θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε το όνομα σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail). Ακόμη, κατά τη πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα μας ενδέχεται να σας ζητηθεί η υποβολή προσωπικών σας πληροφοριών προκειμένου να επωφεληθείτε ορισμένων υπηρεσιών/ παροχών μας. Για παράδειγμα, όταν παρέχετε την συγκατάθεσή σας για προωθητική επικοινωνία (newsletter) και νέα σχετικά με εμάς θα ζητηθεί η διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail). Στην περίπτωση αυτή, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης για τον σκοπό της επεξεργασίας και πριν από την συλλογή των δεδομένων σας, θα ζητηθεί η ρητή συγκατάθεσή σας.

Επίσης, κατά την επικοινωνία σας μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας μας (Facebook, Instagram, κλπ.), μας χορηγείτε προσωπικά σας δεδομένα ταυτοποίησης και επικοινωνίας, τα οποία επεξεργαζόμαστε κατά περίπτωση αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση του αιτήματός σας.

 

Νομικές βάσεις για επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων 

Η επεξεργασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν στηρίζεται σε πέντε νομικές βάσεις:

 

  • Η εκτέλεση σύμβασης στην οποία συμβαλλόμενο μέρος είναι ο καταναλωτής ή προμηθευτής.
  • Η συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση, όταν υποχρεούμαστε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα ώστε να συμμορφωθούμε με μία έννομη υποχρέωση είτε να παρέχουμε πληροφορίες σε ένα δημόσιο φορέα  ή αρχή επιβολής του νόμου.
  • Το έννομο συμφέρον, κατά την εκτέλεση  σύννομης δραστηριότητας  μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την συνέχεια της, εκτός εάν έναντι αυτού υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες του υποκειμένου των δεδομένων που επιβάλλουν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
  • Η συγκατάθεσή σας: προκειμένου τα δεδομένα σας να τύχουν επεξεργασία θα ζητηθεί από τον Υπεύθυνο επεξεργασίας η ρητή  συγκατάθεσή σας. Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων θα γίνει μόνον, εφόσον συμφωνήσετε προς αυτό. Μπορείτε να αποσύρετε την συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε, χωρίς αναδρομικό αποτέλεσμα, επικοινωνώντας μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

 

Γιατί χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα;

Χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας:

– Για τη δημιουργία, φύλαξη και συντήρηση βάσης δεδομένων με το πελατολόγιό μας και την ανάλυση αυτής.

– Για την αποστολή σε εσάς εμπορικής επικοινωνίας μέσω Newsletter, SMS, ή άλλων πολυμέσων (Viber, Whatsup) που αφορά σε νέα της Εταιρείας μας, σε υπηρεσίες, προσφορές και προωθητικές ενέργειες.

– Για την ανάλυση της συμπεριφοράς σας και την κατανόηση των προτιμήσεων σας.

– Για την κατανόηση και ανάλυση των αποτελεσμάτων των διαφημίσεων και προωθητικών ενεργειών μας.

– Για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων σας.

– Για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων σας, αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα.

– Για την έρευνα αγοράς, στατιστικές αναλύσεις, για την ανάπτυξη στρατηγικών μάρκετινγκ και τη διαχείριση εκστρατειών μάρκετινγκ και να σας ενημερώνουμε εμείς ή οι συνεργάτες μας για πιθανές ευκαιρίες συμμετοχής στις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ ή προώθησης υπηρεσιών της .

– Για να προβαίνουμε σε ανίχνευση, πρόληψη και αντιμετώπιση απάτης ή λοιπών παράνομων δραστηριοτήτων.

– Για τη προστασία δικαιωμάτων, περιουσιακών στοιχείων δικών μας ή τρίτων.

Άλλοι σκοποί: μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας με άλλους τρόπους. Στη περίπτωση αυτή θα παρέχουμε ειδικές ειδοποιήσεις προς ενημέρωσής σας όταν συλλέγουμε τα δεδομένα, ενώ θα εξασφαλίζουμε προ της επεξεργασίας την συγκατάθεσή σας, όπου αυτή απαιτείται. Για την πραγμάτωση των σκοπών αυτών θα προβούμε στη συλλογή και εν γένει επεξεργασία μόνο όσων δεδομένων είναι συμβατά με τον σκοπό της επεξεργασίας.

Σε ποιους διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε, ενδέχεται κατά καιρούς να διαβιβάζονται σε τρίτους, στους οποίους η Front Series αναθέτει την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό της ή με τους οποίους συνεργάζεται. Ειδικότερα:

Δεδομένα ενδέχεται να διαβιβάζονται, σε παρόχους προϊόντων ή/και υπηρεσιών πληροφορικής ή/και υποστήριξης πάσης φύσεως πληροφοριακών και ηλεκτρονικών συστημάτων και δικτύων, σε εταιρείες άμεσης αλληλογραφίας/ταχυμεταφορών, σε δικηγορικές εταιρίες, σε παρόχους υπηρεσιών διοικητικής υποστήριξης.

Σε ειδικές περιπτώσεις, τα προσωπικά δεδομένα των υποκειμένων των δεδομένων ενδέχεται επίσης να διαβιβαστούν σε τρίτους:

  • Σε αρμόδιες εποπτικές ή δικαστικές αρχές, εφόσον αυτό επιβάλλεται από το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ή από δικαστική απόφαση.

Δεν γνωστοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτα μέρη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρες όπου δεν υπάρχει κατάλληλο καθεστώς προστασίας δεδομένων. Ωστόσο, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μεταφορά δεδομένων, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σας αντιμετωπίζονται με ασφάλεια, π.χ. με τη χρήση τυποποιημένων ρητρών προστασίας δεδομένων (Standard Contractual Clauses, SCC), θεσπιζομένων από την Επιτροπή.

 

Χρονικό Διάστημα Αποθήκευσης και Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων διαφέρει ανά περίπτωση:

  • Διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για το εκάστοτε απαιτούμενο από την νομοθεσία χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι αρμόδιες δημόσιες αρχές έχουν δικαίωμα να ελέγξουν την Front Series.
  • Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση  από διατάξεις  του ισχύοντος νομικού πλαισίου, καθώς και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων της Front Series, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.
  • Όταν απαιτείται η συγκατάθεσή σας για συγκεκριμένη επεξεργασία [π.χ. όταν επιθυμείτε να είστε αποδέκτης των ενημερωτικών μας δελτίων –(Newsletters)], τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται έως την ανάκλησή της. Όσον αφορά την αποστολή ενημερωτικών δελτίων έως την άσκηση του δικαιώματος εναντίωσης από μέρους σας (opt-out).

Η διαδικασία επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων διεξάγεται με τρόπο που να διασφαλίζεται το απόρρητο αυτής. Εφαρμόζουμε κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας των δεδομένων σας έναντι των κινδύνων από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας.

Τα δεδομένα που μας παρέχετε προστατεύονται με κατάλληλες τεχνικές ασφάλειας πληροφοριών για την εξασφάλιση τόσο της ασφαλούς μεταφοράς τους μέσω του διαδικτύου, όσο της ασφαλούς αποθήκευσης σε Πληροφοριακά Συστήματα. Απαιτούμε από όλα τα τρίτα μέρη που ενδέχεται να τύχουν λήψης προσωπικών σας δεδομένων, να διαθέτουν τα κατάλληλα μέτρα τεχνικής και επιχειρησιακής ασφάλειας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ελλάδας και της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων. Σε  κάθε  περίπτωση,  ο  τρόπος  λειτουργίας  του διαδικτύου  και το γεγονός  ότι  είναι  ελεύθερο  στον οποιονδήποτε δεν επιτρέπει να παρασχεθούν εγγυήσεις ότι μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα δεν θα αποκτήσουν ποτέ τη δυνατότητα να παραβιάσουν τα εφαρμοζόμενα τεχνικά και οργανωτικά  μέτρα, αποκτώντας  πρόσβαση  και προβαίνοντας ενδεχομένως σε χρήση προσωπικών δεδομένων για μη εξουσιοδοτημένους  ή/ και αθέμιτους σκοπούς.

 

Τα δικαιώματά σας

Τα δικαιώματά σας σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων) είναι τα εξής:

Δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα: το δικαίωμα του υποκειμένου των δεδομένων να λαμβάνει επιβεβαίωση από τον υπεύθυνο επεξεργασίας για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και την πρόσβαση σε μια σειρά από πληροφορίες.

Δικαίωμα διόρθωσης: το δικαίωμα του υποκειμένου των δεδομένων να απαιτήσει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: το δικαίωμα του υποκειμένου των δεδομένων να απαιτήσει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας τον περιορισμό της επεξεργασίας υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: το δικαίωμα του υποκειμένου των δεδομένων να αντιταχθεί στην επεξεργασία των δεδομένων σας υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ιδίως όταν πρόκειται για κατάρτιση «προφίλ» ή για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης.

Δικαίωμα στη διαγραφή (δικαίωμα στη λήθη): το δικαίωμα του υποκειμένου των δεδομένων, όταν δεν επιθυμεί πλέον την επεξεργασία και διατήρηση των προσωπικών του δεδομένων, να ζητήσει τη διαγραφή τους, υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα δεν τηρούνται για κάποιο συγκεκριμένο νόμιμο και δηλωμένο σκοπό

Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων: το δικαίωμα του υποκειμένου των δεδομένων να λάβει ή να ζητήσει τη μεταφορά των δεδομένων του, σε μη χαναγνώσιμη μορφή, από έναν υπεύθυνο επεξεργασίας σε άλλον υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις από τα δικαιώματα διαγραφής και φορητότητας δεδομένων, σύμφωνα με τα άρθρα 17 παρ. 3 και 20 παρ. 3 του Κανονισμού και τις διατάξεις των άρθρων 31 έως 35 Ν. 4624/2019.

Δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Περαιτέρω, σας γνωρίζουμε ότι έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για ζητήματα που αφορούν την επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων. Για την αρμοδιότητα της Αρχής και τον τρόπο υποβολής καταγγελίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της (www.dpa.gr → Τα δικαιώματά μου→ Υποβολή καταγγελίας), όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες. Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλεφωνικό κέντρο: +30 210 6475600, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected].

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, καθώς και για την άσκηση των ως άνω δικαιωμάτων παρακαλώ απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων ή στον Υπεύθυνο επεξεργασίας στα παραπάνω στοιχεία επικοινωνίας. Κατά κανόνα, το αίτημά σας θα ικανοποιείται, εντός μηνός από την παραλαβή του. Οι πληροφορίες, κάθε ανακοίνωση καθώς και όλες οι ενέργειες που αναλαμβάνονται κατά τα άρθρα 15 έως 22 και 34 GDPR, παρέχονται δωρεάν.

 

Πληροφορίες που αφορούν ανηλίκους

Η ιστοσελίδα και οι υπηρεσίες μας δεν προορίζονται για χρήση από ανήλικους κάτω των 13 ετών. Δεν συλλέγουμε Προσωπικά Δεδομένα ανηλίκων κάτω των 15 ετών χωρίς την συγκατάθεση από γονέα ή κηδεμόνα. Εάν είστε γονέας ή κηδεμόνας τέκνου νεότερου των 13 ετών και ανησυχείτε πως το τέκνο σας μπορεί να μας έχει παράσχει προσωπικά του δεδομένα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στα παραπάνω στοιχεία επικοινωνίας.

 

Ειδικές Κατηγορίες Δεδομένων

Σας ζητούμε να μην μας αποκαλύπτετε μέσω της εφαρμογής ή μέσω e-mail τραπεζικά σας δεδομένα, καθώς και ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα. Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αυτής της κατηγορίας δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τους σκοπούς της επεξεργασίας, όπως αυτοί ορίζονται παραπάνω.

 

Περιεχόμενο τρίτων μερών στην ιστοσελίδα και υπερσύνδεσμοι (Links)

Η Front Series δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες λοιπών τρίτων μερών στους οποίους παραπέμπει μέσω συνδέσμων, hyperlinks ή banners τους (περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όπως π.χ. το Facebook, YouTube, Pinterest, Google+). Η διαχειρίστρια δεν εγγυάται ούτε δύναται να ελέγχει  τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο και την πολιτική διαχείρισης προσωπικών δεδομένων του ιστότοπου που παρατίθεται με σύνδεσμο (link). Συνεπώς για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, οφείλετε να απευθύνεστε στους αντίστοιχους ιστοτόπους που φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Η πρόσβαση με τη χρήση των παρεχόμενων συνδέσμων στον εκάστοτε διαδικτυακό τόπο λαμβάνει χώρα με την αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του χρήστη.

Η παρούσα δήλωση περί προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν ισχύει όσον αφορά την πρόσβαση του χρήστη σε άλλες εφαρμογές/ιστοσελίδες/πλατφόρμες/λογισμικά και υπηρεσίες. Παρακαλούμε ανατρέξτε στις πολιτικές απορρήτου αυτών των εφαρμογών/ιστοσελίδων/πλατφόρμων/λογισμικών και υπηρεσιών για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς χειρίζονται τα δεδομένα σας.

 

Ενημέρωση της παρούσας πολιτικής

Η τελευταία ενημέρωση της παρούσας πολιτικής πραγματοποιήθηκε στις  04/08/2022

Ενδέχεται να αναθεωρούμε την παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εφόσον το κρίνουμε αναγκαίο για τη συμμόρφωση με αλλαγές στη νομοθεσία ή για άλλον λόγο. Η αναθεωρημένη πολιτική προστασίας δεδομένων θα τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης/ανάρτησης της στην ιστοσελίδα.