Δημιουργία Blog – 9 Λόγοι που το Καθιστούν Σημαντικό

Δημιουργία Blog – 9 Λόγοι που το Καθιστούν Σημαντικό

Πλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει το επίκεντρο για την προώθηση κάθε επιχείρησης. Μάλιστα, είναι τόσο διαδεδομένα που αρκετές επιχειρήσεις ασχολούνται μόνο με αυτά, εις βάρος του blog που υπάρχει στην ιστοσελίδα τους. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη ενός brand.

Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε όλους τους λόγους που κάνουν την δημιουργία blog απαραίτητη για κάθε επιχείρηση.

Προσελκύει Νέους Χρήστες

Ένα blog είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε το κοινό που στοχεύετε. Αρχικά, σε κάθε blog post μπορείτε να χρησιμοποιήσετε keywords που θα βγάλουν τη σελίδα σας στα πρώτα αποτελέσματα μιας μηχανής αναζήτησης.

Εκτός όμως από το SEO, τα άρθρα σας μπορούν να γίνουν ο πόλος έλξης για πολλούς χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να επιλέγετε πάντα θέματα που ενδιαφέρουν το κοινό που στοχεύετε.

Μετατρέπει τους Τυχαίους Επισκέπτες σε Πελάτες

Ο βασικός λόγος που πρέπει να υπάρχει ένα blog στην ιστοσελίδα της επιχείρησής σας είναι ότι μπορεί να μετατρέψει τους επισκέπτες σε πελάτες.

Παρόλο που πολλοί παράγοντες επηρεάζουν αυτή την απόφαση, τα blog post λειτουργούν ως βασικά επιχειρήματα υπέρ των προϊόντων ή υπηρεσιών σας.

Παράλληλα, τα άρθρα σας μπορούν να ενισχύσουν και άλλες πτυχές του μάρκετινγκ σας, όπως είναι το email marketing.

Ενισχύει το SEO της Ιστοσελίδας σας

Έχουμε ήδη αναφέρει πως τα blog posts είναι ευεργετικά για το SEO της ιστοσελίδας σας, μιας και μέσα μπορείτε να ενσωματώσετε πολλά keywords και long-tail keywords.

Με αυτό τον τρόπο, ενισχύετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας και αποκτάτε πολλές οργανικές προβολές.

Την ίδια στιγμή όμως, ένα blog συμβάλλει με ακόμα έναν τρόπο στη βελτιστοποίηση του SEO. Τα άρθρα είναι το καταλληλότερο μέρος για να τοποθετήσετε inbound links.

Σας Βοηθά να Γίνετε Αυθεντία της Βιομηχανίας σας

Είναι γεγονός πως όσο περισσότερη φήμη θα αποκτάτε, τόσο μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα έχει η ιστοσελίδα σας.

Όταν ένας χρήστης βλέπει στα social media δημοσιεύσεις σας, και επίσης, βλέπει το όνομα της επιχείρησής σας να εμφανίζεται πρώτο στις αναζητήσεις του, τότε θα θεωρήσει πως είστε ο καλύτερος στη βιομηχανία σας.

Αυτό συμβάλλει αποφασιστικά στην εμπιστοσύνη που σας δείχνουν οι χρήστες. Ένα blog βοηθάει τόσο στην καλύτερη προώθηση της ιστοσελίδας στα social media, αλλά και στην ανάδειξη των γνώσεων και των ικανοτήτων σας.

Δίνει μια Ανθρώπινη Φωνή στο Brand σας

Συχνά, η αρχική σελίδα μιας ιστοσελίδας δεν είναι σε θέση να φανερώσει το ανθρώπινο πρόσωπο της επιχείρησης.

Κάτι τέτοιο όμως, μπορεί να γίνει εύκολα στο blog. Πλέον, όλες οι επιχειρήσεις έχουν καταλάβει πως οι πελάτες τους προτιμούν εταιρείες που δείχνουν προσωπικότητα.

Μέσα από blog posts μπορείτε να μεταφέρετε τους χρήστες πίσω από τις σκηνές και να τους δείξετε κομμάτια της παραγωγής, αλλά και του δυναμικού σας.

Ενισχύει την Προβολή στα Social Media

Ένας εύκολος τρόπος για να προσεγγίσετε περισσότερους χρήστες είναι να δημιουργείτε περιεχόμενο που μπορεί να μοιραστεί εύκολα στα social media.

Τα blog posts είναι ιδανικά για αυτό το σκοπό, αφού οι χρήστες θα πατήσουν share στα άρθρα που τους προσφέρουν κάτι.

Βέβαια, για να το καταφέρετε αυτό στα social media, θα πρέπει να δημοσιεύετε άρθρα υψηλής ποιότητας που βασίζονται στην έρευνα και στα έγκυρα δεδομένα.

Χτίζει Σχέση Εμπιστοσύνης

Όλα τα παραπάνω οφέλη για την επιχείρησή σας, ουσιαστικά συμβάλλουν στη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους δυνητικούς σας πελάτες.

Με αυτό τον τρόπο, δίνετε κίνητρο στους χρήστες να επιστρέψουν στην ιστοσελίδα σας και να ενημερωθούν για θέματα που τους ενδιαφέρουν, πριν προσπαθήσετε να τους πουλήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Συμβάλλει στην Αύξηση της Mailing List σας

Όταν προσφέρετε ποιοτικό περιεχόμενο στο blog σας, είναι πιθανό να αποκτήσετε πιστούς αναγνώστες.

Όλοι αυτοί θα θέλουν να ενημερώνονται για κάθε καινούργιο άρθρο που ανεβαίνει. Έτσι, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτούς και να μεγαλώσετε τη mailing list σας. Αυτομάτως, αυτοί οι αναγνώστες έχουν μετατραπεί σε leads.

Φέρνει Μακροπρόθεσμα Αποτελέσματα

Τέλος, ένας από τους σημαντικότερος λόγους για να επενδύσετε σε ένα blog για την επιχείρησή σας είναι ότι θα έχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα από αυτό.

Όταν ένα άρθρο καταχωρηθεί στις μηχανές αναζήτησης, τότε θα είναι διαθέσιμες μήνες, ακόμα και χρόνια, από τη δημοσίευσή του.

Έτσι, η επισκεψιμότητα που θα λαμβάνετε από αυτό θα είναι συνεχής.

 

Ένα blog είναι ένα απαραίτητο κομμάτι για την ιστοσελίδα της επιχείρησης σας. Η ομάδα της Front Series θα σας συμβουλεύσει για όλα τα επόμενα βήματά σας.